Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Wciskamy czosnek i wlewamy przyprawę maggi. Wbijamy całe jajko i dosypujemy bułkę tartą. Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy olej. Z mięsa formujemy kulki. Tak przygotowane kotlety smażymy na złoty kolor. W garnku gotujemy ocet, wodę. Wsypujemy cukier, liście laurowe, ziele angielskie i sól. Cebulę kroimy w krążki. Gotowe klopsy wkładamy do głębokiego naczynia. Na wierzch wykładamy cebulę i zalewamy gorącą zalewą. Gdy zalewa ostygnie przechowujemy w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie jadłam jeszcze takich :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe, też nie jadłam takich

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !