Sposób przygotowania

Piwo zmiksować blenderem z jajkami, olejem, dużą szczyptą soli i mąką w takiej ilości, aby powstało dość gęste ciasto.
Odstawić do napęcznienia mąki, na 30 minut.
Po tym czasie dolewać stopniowo wodę, stale mieszając, aż ciasto uzyska odpowiednią rzadkość.
Smażyć możliwie cienkie naleśniki.
Takie naleśniki są idealne jako podstawa do tortilli z warzywami i mięsem, do krokietów oraz do wytrawnych tortów i zapiekanek naleśnikowych.
Gotowe naleśniki, usmażone i ostudzone, można pokroić w paseczki i podawać, jako makaron do zup.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    Muszę wypróbować
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super pomysł
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    na piwie nie robiłam ale brzmi zachęcająco
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    z pewnoscia smakuje o wiele lepiej niz tradycyjne bez piwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !