Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa smażone w parmezanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie 2 szt
bakłażan 1 szt
pomidor 2 szt
mąka 1/3 szklanki
parmezan starty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa smażone w parmezanie

Warzywa umyć i pokroić w grube plastry. Na głębokim talerzu wymieszać mąkę z tartą bułką (kilka łyżek) i na kolejnym talerzu wysypać starty parmezan. Przygotowane warzywa obtaczać najpierw w mące, a potem w serze.Smażyć n patelni na mocno rozgrzanym oleju. Można podawać z sosem jogurtowym i młodymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 07.08.2012 20:55
to na pewno smakuje obłędnie
Ewelina47 31.05.2012 07:47
muszą być pyszne
anja3107 14.03.2012 11:30
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak