Sposób przygotowania

Grzyby włożyć do garnka i zalać zimna wodą (ok. 2 litry).Wstawić na ogień i gotować ok. jedną godzinę.Posolić , popieprzyć i zabielić mlekiem wymieszanym z mąką .Mięso mielone wyrobić z jajkiem,bułką tartą ,wodą ,majerankiem solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.Uformować malutkie klopsiki i usmażyć na rumiano z obu stron.Makaron ugotować w osolonym wrzątku ,odcedzić i przelać zimną wodą.Na talerz wlać porcję zupy,dodać makaron i klopsiki. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniała
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pyszności.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !