Sposób przygotowania

Na początku przygotowujemy masło czosnkowe, żeby się schłodziło i można było je ładnie pokroić. Do miseczki wrzucamy miekkie masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną drobno pietruszkę, wszystko dokładnie mieszamy, zwijamy w folie aluminiowa tworząc wałeczek i wkładamy do zamrażalnika, lub lodówki zależy jak szybko będziemy je podawać.
Łososia rozdrabniamy do miseczki jak na tatar, dodajemy sok wyciśnięty z limonki i otarta skórkę, olej i przyprawy, dokładnie mieszamy. Z chleba tostowego wycinamy gwiazdki. W foremce układamy chleb a następnie wypełniamy całą masa z łososia, na wierzch układamy kawałek masełka.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !