Sposób przygotowania

Kapustę dość grubo poszatkować. seler umyć, usunąć włóknistą skórkę i pokroić w cienkie plasterki. jabłka obrać, przeciąć na pół, a potem pokroić na plasterki. na dużej patelni rozgrzać połowę oleju i wkładać kolejno składniki, smażąc na raz- przez 3-4min.-tylko jedną warstwę. lekko twarde przekładać na cedzak, by odsączyć tłuszcz. szczyptę imbiru, cukru i soli oraz łyżkę octu winnego wymieszać, dolać resztę oleju, doprawić jeszcze do smaku. połączyć składniki sałatki, skropić sosem i posypać orzeszkami. podawać do zimnych mięs i wędlin.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !