Sposób przygotowania

Filety dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz ewentualnie także przyprawą do ryb lub przyprawą typu jarzynka. Odstawiamy do lodówki na 60 minut. Dno żaroodpornego naczynia wysypujemy ryżem na wysokość około 4-5 milimetrów. Na ryż kładziemy filety z dorsza- skórką do góry. Zalewamy śmietaną zmieszaną z mlekiem. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 10 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 110-120 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Zostawiamy w nagrzanym piekarniku na dodatkowe 15-20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszny dorsz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    niezle. Zawsze boje sie surowy ryz zapiekac w piekarniku bo mysle ze mi sie nie ugotuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    łądnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ryba z ryżem niezły pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !