Sposób przygotowania

Brukselkę oczyścić (usunąć zwiędnięte liście i przyciąć głąbiki), umyć, włożyć do osolonego wrzątku i gotować 15 min. Odcedzić, ostudzić, podzielić większe główki na cztery części, mniejsze na dwie. Pomidory umyć i pokroić w kostkę, starając się usunąć jak najwięcej pestek. Oliwki opłukać. Bułkę zalać letnią wodą, a gdy rozmięknie, odcisnąć i utrzeć w misce dodając olej, zmiażdżone ząbki czosnku i bazylię. Doprawić sos solą i pieprzem. połączyć składniki sałatki, polać sosem i wyłożyć na salaterkę. podawać do wędlin lub jako przekąskę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !