Sposób przygotowania

Na początek do osolonej wody w garnku włożyć dobrze umyty kalafior i gotować aż będzie miękki. W tym czasie kapustę pekińska umyć i posiekać drobno do miski. Rzodkiewkę umyć i pokroić w kostkę dodać do kapusty . 3 ząbki czosnku obrać i wycisnąć przez praskę dodać do kapusty .Następnie ugotowany kalafior wyłożyć na miskę i porozdzielać go na małe kawałki odcinając twardą część kalafiora. Dodać do miski wymieszać z reszta składników polać oliwą z oliwek i wlać słoik majonezu dobrze wymieszać i gotowe. Udekorować natka pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    Zdecydowanie moje smaki. Dzięki za przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !