Sposób przygotowania

Bulion przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w płatki. Pieczarki i cebulę podsmażyć do zrumienienia. Zalać bulionem, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować ok 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać różne gatunki sera. Następnie zupę należy zmiksować.

Chleb kroimy w drobną kostkę. Na patelni podgrzewamy olej i na kilkanaście sekund wrzucamy nieobrane, ale zgniecione ząbki czosnku. Po chwili wyciągamy (czosnek możemy obrać i wrzucić do zupy- przed zmiksowaniem), a na patelnie wrzucamy chleb. Smażymy do zrumienienia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !