Sposób przygotowania

Chleb został wykonany w maszynie Zelmer. Program Whole Wheat czas 3:40. Program ze skórką przypieczoną. Ustaną w pokojowej temperaturze przefiltrowaną wodę wlewam do misy. Dodaję oliwę i wsypuję mąki: żytnią typ 720 oraz pszenną typ 650. Dodaję cukier, sól, a na końcu drożdże. Włączam maszynę. Po 50 minutach, gdy maszyna da sygnał dodaję 2 łyżki pestek dyni. Po kolejnych 20 minutach, gdy odbędzie się ostatnie mieszane wsypuję resztę pestek starając się docisnąć pestki do ciasta. Upieczony chleb miał wagę 780g, a wysokość 9 cm.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    SUPER! :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    uwielbiam domowy chleb
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny z pestkami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wygląda na bardzo apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !