Sposób przygotowania

Śledzie osączyć z oleju, wymoczyć w zimnej wodzie przez 2-3 godziny, osączyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w niewielkie kawałki.
Wino zagotować z cebulą pokrojoną w kostkę, przyprawami i octem jabłkowym. Ostudzić.
Śledzie układać w słoiku przekładając cebulą z jabłkami.
Zalać marynatą i odstawić do lodówki na dobę lub dwie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    fajny pomysł
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !