Sposób przygotowania

Krok 1 / 7

Ryż gotuję w lekko osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Następnie odcedzam, zalewam śmietaną i gotuję na niewielkim ogniu, aż część śmietany wyparuje. Ryż przekładam do miski i mieszam łyżką ok. 2-3 minuty, dzięki temu stygnąc zrobi się klejący.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    knedle ryżowe , pierwsze słyszę , muszę wypróbować w sezonie śliwkowym :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis pożyczam i czekam na węgierki....
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    efektowne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    naprawdę polecam, są pyszne :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawy przepis
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    cudne muszą być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetny pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !