Sposób przygotowania

Nóżki dokładnie umyć i usunąć ewentualne resztki sierści.
Włożyć je do wysokiego garnka.
Zalać zimną wodą tak aby woda wystawała na około 1 cm ponad nóżki.
Włączyć gaz i gotować na niewielkim ogniu około 1 godziny zdejmując burzyny.
Po godzinie dodać obrane warzywa, i wszystkie przyprawy i dalej gotować na małym ogniu do miękkości nóżek.
Gdy nóżki i warzywa będą miękkie wyjąć je łyżką cedzakową na miskę.
Po przestudzeniu obrać i pokroić na kawałki.
Seler o pietruszkę odrzucić.
Wywar w razie konieczności dosolić.
W dowolnym naczyniu umieścić obrane części nóżek i pokrojoną marchewkę.
Wywar przecedzić i zalać nim masę mięsną.
Galaretę schłodzić po czym wstawić do lodówki do stężenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taki "zylc" do bułki z masłem...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    o wczoraj też robiłam, tylko z kolanka nie z nóżek:) pycha
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    A ja robię z drobiu , jakos wolę :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ja też robię z drobiu, ja lubię taką i taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !