Sposób przygotowania

Ćwiartki z kurczaka natrzeć przyprawami i odstawić na ok. 15 minut. Potem panierować w mace i usmażyć na rumiano z obu stron.Przełożyć mięso do garnka z gotującą się wodą(wody ma być ok. 1/2 litra tak ,aby mięso było zakryte). Dodać obrane i pokrojone marchewki z cebulką. Doprawić rozmarynem i dusić do miękkości mięsa.Mięso wyjąć ,a sos przetrzeć przez sito lub zmiksować blenderem.W razie potrzeby na koniec doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem . Podajemy np; z ziemniakami .

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszny obiadek
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pysznosci mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobre dla dzieci
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    smacznie i zdrowe
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Taki obiadek zjadłabym z chęcią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !