Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić. Na rozgrzana patelnię z oliwą wrzucić posiekane cebule, dodać cukier i odrobinę wody.Gdy cebulka częściowo się skarmelizuje to dodać zmiażdżony ząbek czosnku wymieszany ze szklanką wody. Papryki pokroić i dodać do cebuli-dusić ok. 15-20 minut(cebula musi częściowo się rozgotować).W między czasie uzupełniać płyn dolewając po trochu wody .Oczyszczoną wątróbkę popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i panierować w mąkach.Obsmażyć na rumiano z obu stron i przełożyć na talerz.Pokroić ją w kostkę i włożyć na patelnię ,dodać makaron ,posiekane zioła i całość wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem ,chwilę podgrzewać i gotowe.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    świetnie wygląda :)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Dodaję przepis do ulubionych. Myślę, że się przyda.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Smacznie i kolorowo.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ładnie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Wątróbki z makaronem jeszcze nie łączyłam, pewnie smaczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !