Sposób przygotowania

Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki .Karkówkę przyprawić i obsmażyć na rumiano z obu stron na oliwie.Kotlety przełożyć do garnka i podlać gorącą wodą tak ,aby było przykryte.Połowę jabłek ,obraną i posiekaną cebulę dodać do mięsa.Dusić ok. 30 minut potem dodać resztę jabłek.Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Doprawić roztartym w dłoniach majerankiem.Dusić jeszcze przez ok. 10 minut i podajemy np; z ziemniakami .

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetna
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pysznie się zapowiada
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !