Sposób przygotowania

Boczek natrzeć solą czosnkową , posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem z obu stron .Stronę bez skóry posypać po całości ziołami prowansalskimi.Płat boczku zwinąć ściśle w rulon i obwiązać nicią.Zwinięty boczek obtoczyć w rozmarynie.Roladę obwiązać mocną nitką i owinąć w folię spożywczą -włożyć do lodówki na kilka godzin( najlepiej na całą noc).Potem włożyć do rękawa , końcówki zasznurować i włożyć do zimnego piekarnika.Nastawić temperaturę 160 stopni i piec ok. dwie i pół godziny .Należy co jakiś czas obracać boczek w wytworzonym sosie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    pyszne! zjadłoby się taki kawałeczek
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczny
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale smaczny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alberto

    warto super sprawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !