Sposób przygotowania

Mięso pokroić na dość małe kawałki i obsmażyć partiami na rumiano .Mięso przełożyć do garnka i podlać gorącą wodą . Dodać obrane marchewki i zagotować. Doprawić cynamonem ,solą , świeżo zmielonym pieprzem i dusić do miękkości na małym ogniu . Do miękkiego mięsa dodać obrane i pokrojone na ćwiartki jabłka . Dokładnie mięso wymieszać z jabłkami i dusić jeszcze ok. 10-15 minut.Jabłka powinny się częściowo rozgotować i doprawić do smaku przyprawami.Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami lub świeżym pieczywem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy nie jadłam wieprzowiny z jabłkiem :-) ciekawy przepis!
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wygląda wyśmienicie
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !