Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na kiełbasie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 6 sztuk
kiełbasa 30 dag
kapusta kiszona 2 garści
cebula 1 sztuka
olej
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na kiełbasie

Kapustę odcisnąć, jeśli bardzo kwaśna wypłukać, zalać wodą postawić do gotowania. Dodać liść laurowy. Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną kiełbasę i razem przesmażyć. Dodać do kapusty. Ziemniaki obrać umyć i pokroić. Ugotować osobno. Dodać do kapusty. Dolać potrzebną ilość wody, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 17.03.2012 22:43
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak