Sposób przygotowania

Mleko zagotowa. Dodać do letniego mleka cukier i pokruszone drożdże. Do dużej miski wsypać mąkę, następnie dodać sól i zrobić w niej rowek. Wlać rozczyn z drożdży. Następnie wymieszać i dodać do tego ciepłą roztopioną margarynę. Wyrobić dokładnie wymierzając wszystko i przykryć ściereczką miskę aby wyrosło. Następnie po ok. 30 minutach odrywać po trochu ciasta i dodawać na niego trochę czekoladowego kremu. Zawinąć. Gotować w parowarze przez ok. 15 minut. Polać lekko roztopioną margaryną i posypać cukrem.

Komentarze

  • 6
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    Super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gemini

    Takich pampuchów jeszcze nie jadłam
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    aż ślinka leci na ich widok:) doskonale!
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    takich nie jadłam, moja teściowa robi czyste a potem sos mięsny do tego.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !