Sposób przygotowania

Karczek myjemy suszymy, kroimy w mniejsze kawałki.
Cebule obieramy, kroimy na mniejsze części.
Mielimy mięso w maszynce razem cebulą.
Dodajemy jajko, sól, pieprz - wszytko mieszamy, aby połączyły się składniki.
Mięso możemy układać na blaszce w postaci dwóch dużych cygar - my tak robimy, lub włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy tzw keksówki.
W obu przypadkach pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku i pieczemy 1h do 1,5h

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    koniecznie muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    skorzystam z przepisu i zrobię taki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !