Sposób przygotowania

Wątróbkę płuczemy,kroimy na plastry i obtaczamy w mące i smażymy na smalcu z obu stron.Na pozostałym tłuszczu smażymy pokrojoną w plastry cebulę wyjmujemy ją i na tym samym tłuszczu obsmażamy pokrojone w plastry jabłka obrane ze skóry .Do rondelka wkładamy wątróbkę wraz z tłuszczem w którym się smażyła na nią nakładamy cebulę i jabłka i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem można dodać także majeranek i podlewamy niewielką ilością rozpuszczonej w wodzie kostki bulionowej i dusimy pod przykryciem .Podajemy na ciepło z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny pomysł,musi fajnie smakować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna wątróbka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    mniam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    też taką robię,pyszna jest
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    rewelka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !