Sposób przygotowania

Do mięska dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy według uznania. Formujemy kotlety i lekko podsmażamy na tłuszczu. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na masełku. Do masełka dodajemy bulion, czyli kostkę bulionową rozpuszczoną w ok szklance wody. Dodajemy kotlety i gotujemy do miękkości na małym ogniu. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku wg uznania i zaprawiamy sos mąką ziemniaczaną. Zamiast mąki można użyć specjalnego produktu do zagęszczania sosów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dabrowianka

    musi być smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Renata16

    są kuszące
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    extra kotleciki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Przepyszne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smacznie i fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo lubimy takie kotlety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !