Sposób przygotowania

Piersi kurczęce kroimy na kotlety, lekko rozbijamy, obsypujemy przyprawą do kurczaka i solimy. Odstawiamy na godz do lodówki. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na masełku, gdy będą gotowe odsączamy, ale nie wylewamy tłuszczu. Na tym tłuszczu z aromatem pieczarek będziemy smażyć kotlety. Jajko lekko roztrzepujemy i solimy odrobinkę. Kotlety najpierw moczymy w jajku, później w bułce i na tłuszcz. Gdy kotlety będą prawie gotowe, znowu dodajemy do nich pieczarki i przez moment dusimy razem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    pyszności , bardzo lubię tak przyrządzone pieczarki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    Mnie skusił tytuł coś tradycyjnego z czymś nowym... bardzo mi się podoba...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny obiadek,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Marko

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Naszła mnie ochota na taki obiadek:o)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    smakowity obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepyszne schaby
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !