Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy, obieramy i w całości wrzucamy na gotującą lekko zakwaszoną i osoloną wodę. Do zakwaszenia wystarczy 1 łyżeczka soku z cytryny. Gotujemy 10 - 15 min w zależności od wielkości. Gdy pieczarki będą jędrne, ale miękkie będą gotowe. Studzimy i kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm. Jaja ugotowane na twardo, studzimy, obieramy w kroimy w większą kostkę. Ogórki kroimy w kostkę, a groszek odcedzamy z zalewy. Natkę pietruszki myjemy i kroimy. Wymieszać wszystkie składniki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy majonez. Odstawiamy na kwadrans.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    intrygująca :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię tą sałateczkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Nie jadłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    jutro robie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszna sałatka :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    Na kolacyjkę smaczna....
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Pyszne ; )
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    rewelacyjna sałateczka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Uwielbiam sałatki z pieczarkami
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne, pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł na sałatkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !