Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z mięsnymi kulkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
śmietana
mięso mielone
jaja

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z mięsnymi kulkami

Tytuł mówi właściwie sam za siebie. Zawsze zachęcam do urozmaicania codziennych potraw. Tym razem ugotowałam zupę jarzynową na kulkach z mięsa mielonego. Robi się ją bardzo szybko.

Do garnka z zimną wodą wrzuciłam mieszankę warzyw na jarzynową, cebulę, natkę pietruszki i łyżkę soli. Pogotowałam warzywa ok. 20 minut, po czym dorzuciłam ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Z osolonego mięsa mielonego, jajka i otrąb uformowałam małe kulki. Obtoczyłam je w mące i wrzucałam do gotującej się zupy. Gotowałam jeszcze 15 minut, zabieliłam śmietaną i zupka gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak