Sposób przygotowania

Tytuł mówi właściwie sam za siebie. Zawsze zachęcam do urozmaicania codziennych potraw. Tym razem ugotowałam zupę jarzynową na kulkach z mięsa mielonego. Robi się ją bardzo szybko.

Do garnka z zimną wodą wrzuciłam mieszankę warzyw na jarzynową, cebulę, natkę pietruszki i łyżkę soli. Pogotowałam warzywa ok. 20 minut, po czym dorzuciłam ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Z osolonego mięsa mielonego, jajka i otrąb uformowałam małe kulki. Obtoczyłam je w mące i wrzucałam do gotującej się zupy. Gotowałam jeszcze 15 minut, zabieliłam śmietaną i zupka gotowa.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !