Sposób przygotowania

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Kostkę bulionową rozkruszamy i rozpuszczamy w szklance wrzącej wody. Kostki rybne rozmrażamy. Gotujemy ok 10 minut w lekko osolonej wodzie z ziołami prowansalskimi. osączamy. Przygotowujemy sos: na patelni roztapiamy masło, wsypujemy mąkę i energicznie mieszając, robimy zasmażkę. Stopniowo podlewamy bulionem. Dodajemy śmietanę, jeszcze chwilę gotujemy. Wsypujemy koperek i mieszamy. Sosem polewamy rybę. Podajemy z kalafiorem i młodymi ziemniakami lub ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !