Sposób przygotowania

Jajka pokroić na grube plasterki. Cebulę pokroić w grubą kostkę, zeszklić na tłuszczu, oprószyć przesianą mąką i wymieszać na małym ogniu. Zalać winem wymieszanym z przyprawą do flaczków i gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Jajka ułożyć w natłuszczonej formie do zapiekania i zalać sosem cebulowym. Posypać starrtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200stopni) i zapiekać, dopóki ser się nie rozpuści. Najlepiej podawać ze świeżymy bułeczkami lub frytkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    zaciekawił mnie ten przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawa nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !