Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z serem pleśniowym, warzywami i rukolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1 mała
brie 2 plastry
rukola
sól do smaku
pieprz
masło 1 łyżka
ser tarty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z serem pleśniowym, warzywami i rukolą

Jajka rozbełtujemy. Dodajemy sól i pieprz. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Lekko je podsmażamy i odstawiamy.
Na patelni roztapiamy masło. Wylewamy nasze jajka. Smażymy na średnim ogniu. Nie mieszamy. Jak się omlet zetnie- obracamy na drugą stronę. Na zarumienioną stronę wysypujemy nasze warzywa, pokrojony ser brie, starty ser. Na koniec posypujemy rukola i składamy na pół. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 18.03.2012 12:48
palce lizać!
kriso 10.03.2012 20:59
apetyczny przepis
Kamila/kami007 07.03.2012 14:49
mniam
Joanna46 07.03.2012 09:07
Rzeczywiście szybkie śniadanie.
stokrotka 06.03.2012 16:59
mniam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak