Sposób przygotowania

Filety osączyć z oleju i wymoczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie - osączyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Filety pokroić w niewielkie kawałki, na jeden kęs.
Olej wlać na patelnię, dodać posiekaną drobno cebulę i zeszklić, dodać rodzynki i podlać odrobiną wrzątku - udusić do miekkości cebuli i spęcznienia rodzynek.
Na patelnię dołożyć pastę pomidorową i ketchup - wymieszać dokładnie i doprawić octem, cukrem, solą i pieprzem - zagotować i odstawić do ostygnięcia.
Można dodać odrobinę wody, jeśli sos jest zbyt gęsty.
W słoiku układać warstwami kawałki śledzi i sos.
Wstawić do lodówki na 24-36 godzin.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="maroon"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="maroon">
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    świetne
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    smakowicie brzmi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    nie dodaję octu, bo koncentrat jest kwaskowaty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !