Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę i dodać so strtych. Dodać kaszę oraz szczyptę soli. Dobrze połączyć. Formować kulki wielkości małych pączków. Gotować ok 20 min na małym ogniu, w osolonej wodzie. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Polać pączki.

Pączki te można także robić z farszem, np. mięsnym lub kapuściano-grzybowym, identycznym jak do pierogów. Pyszne są również podane z twarogiem, z rozpuszczonym masełkiem albo ze śmietaną i z cukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    bardzo podobnie robię pyzy:) pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajny pomysl
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Podoba mi się Twój przepis :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !