Sposób przygotowania

Do granka przekładam żeberka, zalewam zimną wodą i gotuję z przyprawami. Zbieram szumowinę. Buraki obieram, kroję w plasterki i dodaję do wywaru. Całość gotuję. Pod koniec gotowania dodaję podsmażone na oleju kawałki kiełbaski( pokrojone w kostkę lub plasterki). Na koniec dodaję ćwiartki jaj ugotowanych na twardo. Zaprawiam zupę śmietaną, doprawiam do smaku solą praz pieprzem i sokiem z cytryny.
Zdjęcie przedstawia barszczyk wg tego przepisu, ale niestety robione w słabym świetle i stąd takie kolory.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pychotka :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawy dodatek z tej kiełbaski do barszczyku Musze spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !