Sposób przygotowania

Koperek drobno posekać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Podlać wodą, udusić do miękkości z dodatkiem soli i pieprzu, odparować.
Połowę cebuli zmiksować z większością koperku i olejem.
Śledzie osączyć, wymoczyć 2 godziny w zimnej wodzie, osuszyć ręcznikami papierowymi i pokroić w niewielkie kawałki.

Do zmiksowanej cebuli z koperkiem dodać pozostałą uduszoną cebulę oraz posiekany koperek.
Sos doprawić solą i dużą ilością pieprzu.

W dużym słoiku układać warstwami sos i śledzie.
Odstawić do lodówki na 48 godzin.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="aqua"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="aqua">

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !