Sposób przygotowania

Bakłażany umuć, osuszyć, pokroić w plasterki i posolić z obu stron. Po 15 minutach zetrzeć wilgotny nalot papierowym ręcznikiem. Plasterki posmarować olejem i obsmażyć.
Plastry ułożyć w dużym słoiku, przekaldając kawałeczkami chili i wyciśniętym lub pokrojonym czosnkiem..
Z pozostałych składników zagotować marynatę, posolić do smaku i ostudzić pod przykryciem. Spróbować, czy nie brakuje soli i cukru - ponownie zagotować i zalać bakłażany.
Zapasteryzować krótko lub wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="aqua"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="aqua">
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 1
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    świetny pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !