Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Do mięsa mielonego wbijamy jedno jajko i dodajemy namoczoną i wyciśniętą bułkę (ja czasem stosuję bułkę tartą - tzn wsypuję do 0,5l kubka tak z 0,25l bułki tartej i zalewam wodą i mieszam aż mam pewność że całość jest namoczona). Bułkę trzeba odcisnąć żeby z mielonych nie zrobiła nam się ciapka. Całość doprawiam - daję sporo lubczyku (świeży najlepiej) trochę curry, szczyptę czerwonej papryki, soli i pieprzu. W wersji bez lubczyku daję cebulkę i czosnek - tutaj nie ponieważ silny smak czosnku zabija lubczyk.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Ależ apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !