Sposób przygotowania

Do dużego garnka wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy mięso. Dolewamy troszkę wody, żeby mięso nie przywarło- bo ilość oleju jest minimalna. Następnie dorzucamy ryż, mieszamy chwilę i dodajemy umytą i poszatkowaną kapustę. Dolewamy tyle wody, aby 2 razy przykryła mięso, ryż i kapustę, wrzucamy kostkę. Gotujemy 20 min. w razie potrzeby dolewamy wodę, mieszamy. Gotujemy jeszcze 5 min., wyłączamy ogień i zostawiamy jeszcze na chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ja podałam z sosem pomidorowym i ziemniakami. Polecam.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !