Sposób przygotowania

Do mięsa dodajemy sporo soli, pieprzu i obydwie papryki- nie żałujemy! Wstawiamy do lodówki na ok 1 godz. Po tym czasie wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą bułkę i bułkę tartą. Formujemy pulpety i każdy obtaczamy w mące. Smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Wrzucamy do gara i zalewamy wodą, tak żeby pulpety były w całości zakryte. Gotujemy. Następnie kroimy cebule w kostkę i podsmażamy na oliwie, do przeszklonej cebuli dorzucamy umyte i pokrojone w grube plastry pieczarki, solimy, pieprzymy po czym po odparowaniu wody smażymy. Dodajemy do pulpetów i gotujemy jeszcze chwilę. Dorzucamy 2 kostki, zagęszczamy mąką, dolewamy śmietankę 30% i całość posypujemy posiekanym koperkiem. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniakami i surówką czy ogórkiem. SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !