Sposób przygotowania

pierś umyć osuszyć i pokroić na cienkie i duże płaty lekko je rozbić tłuczkiem,ser pokroić w słupki,paprykę umyć usunąć gniazdo nasienne pokroić w paski,parówki przekroić na połowę,mięso posypać solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka na środek układać połówkę parówki,ser i paprykę ciasno zawinąć w roladę i spiąć wykałaczką można jeszcze po wierzchu posypać przyprawą do kurczaka ale niekoniecznie,do naczynia wbić jajko rozkłócić widelcem do drugiego naczynia wsypać tartą bułkę i na trzecie naczynie wsypać odrobinę mąki i panierować najpierw w mące potem w jajku i na koniec w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !