Sposób przygotowania

Kapustę umyć, drobno posiekać. Kapustę włożyć do garnka i dodać ostrą paprykę i 1 łyżeczkę soli. Do garnka dolać 1/4 szklankę wody, przykryć i gotować, aż zacznie wrzeć. Następnie zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia, aż do miękkości kapusty. Ugotowaną kapustę odcedzić z wody i ostudzić.
Masło (2 łyżki) na patelni rozgrzać na średnim ogniu. Dodać cebulę i czosnek, doprawić solą, pieprzem smażyć, mieszając. Dodać grzyby i smażyć, aż całość będzie miękka i odparowana, doprawić solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba. Zdjąć z ognia i przestudzić.
Kapustę połączyć z pieczarkami doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba. Dodać bułkę tartą, ser, jajka i dobrze wymieszać. Formę wysmarować 1 łyżką masła, wylać przygotowaną mieszaninę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut. Jeśli warzywa będą bardzo mokre zapiekanie może być dłuższe. Ciąć na kwadraty po ostudzeniu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    dla mnie super pomysł :)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny przepis ,w moim guście
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    to może być naprawdę smaczne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    niesamowity wynalazek, koniecznie muszę takie zrobić :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Kompletna dla mnie nowość, bo u mnie pekińska zazwyczaj w surówce.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    CIEKAWE
  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    CIEKAWE
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to musi być coś pysznego! gratuluję pomysłu:)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smaczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    rewelacyjny przepis - wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    świetne te kostki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ciekawe danie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    extra;) wyglądają obłędnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pomysł fantastyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    gibli

    super fajne, podoba mi się ten przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !