Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować na parze, rozgnieść na puree i ostudzić. W dużej misce połączyć ziemniaki, jajko, sól i mąkę. Całość wyrobić na gładkie ciasto. Z kawałka ciasta uformować wałek, lekko spłaszczyć i pociąć kluski na ukos. Kopytka wrzucić partiami na wrzącą i osoloną wodę (1 łyżka soli), od wypłynięcia gotować 2-3 minuty.
Pieczarki umyć pokroić w plasterki. Koperek umyć i posiekać. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć pieczarki, doprawić solą pieprzem. Kiedy pieczarki puszczą sok dodać posiekany jeden pęczek koperku, chwilę smażyć. Następnie pieczarki zalać wodą tak aby przykryła całość, gotować na małym ogniu pod przykryciem. Kiedy pieczarki zmiękną dodać posiekany drugi pęczek koperku, doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba. Sos w razie potrzeby można zaklepać zasmażką z masła i mąki. Kopytka podawać z gotowym sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    extra :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    same wspaniałości
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ale smakowite
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    lubię takie jedzonko
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super się prezentują
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    wyglądają pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wyglądają bardzo apetycznie, uwielbiam z sosem i koperkiem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !