Przepis i sposób przygotowania na: Jajka marynowane w solance z przyprawami
Jajka na twardo obrać ze skorupek, włożyć do złoika i zalać gorącą solanką.
Zakręcić i odstawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki na 24-36 godzin.
woda | 1,5 szkl. |
sól | 2 łyżeczki |
Kminek mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Czosnek suszony Prymat | 1/2 łyżeczki |
pieprz mielony | do smaku |
barszcz ekspresowy w proszku | 2 łyżki |
lubczyk | 1 łyżeczka |
jajko ugotowane na twardo | 5-7 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: