Sposób przygotowania

Solone śledziki wymoczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny.
Z pozostałych składników zagotować zalewę, zdjąć z gazu i dodać plastry cebuli - nakryć talerzykiem i odstawić do ostygnięcia.
W dużym słoju ułożyć tuszki śledziowe i zalać wystudzioną marynatą - przełożyć do słoja także przyprawy i cebulę.
Słój zakręcić i zostawić w temperaturze pokojowej na 12 godzin, potem wstawić do lodówki na 24-48 godzin.

Komentarze

  • 2
    imgp6567-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="maroon"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="maroon">
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika79

    fajen
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika79

    fajen
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no nawet nie przyszło by mi do głowy robić moskaliki własne. Wychodzą w smaku podobne jak te kupowane? Jak znajdę jakieś mniejsze śledziki w sklepie to wypróbuje ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    oj jak ja uwielbiam takie śledziki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !