Sposób przygotowania

Rozmrożoną pierś z kurczaka kroimy wzdłuż w zależności od grubości. Przeważnie na połowę. Lekko solimy z obu stron. Nie rozbijamy tłuczkiem. Na każdym kawałku z jednej strony rozsmarowujemy serek topiony. A następnie kładziemy po plasterku żółtego sera po stronie gdzie jest rozsmarowany serek topiony. Rozbełtujemy na talerzu jajko z odrobiną bazylii. Na drugim talerzu wysypujemy bułkę tartą. Pierś z serkiem i serem obtaczamy z bułce tartej. Następnie z jajku i znowu w bułce tartej. Smażymy na patelni mniej więcej 4 kawałki do chwili zrumienienia. Następnie zalewamy wodą tak aby całkowicie zakryła usmażone kotlety. Dodajemy 1/2 kostki rosołowej. Do smaku dodajemy bazylię i 1/2 pęczka natki pietruszki. Wszystko przykrywamy pokrywką i dusimy około pół godziny. Uduszone kotlety wykładamy na talerz i lekko polewamy sosem, który wytworzył się na patelni podczas duszenia. Podajemy z ziemniakami lub z ryżem posypanym curry. Jest to ulepszona wersja piersi z kurczaka z serkiem topionym. Czas przygotowania to około 40 minut. Z czego tylko 10 minut przygotowujemy a resztę dusimy. Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !