Sposób przygotowania

Na oleju usmażyć cebulę, dodać wołowinę i po przesmażeniu zalać gorącą wodą - dodać sporo mielonej papryki łagodnej i dusić kilkanaście minut. Sos lekko zagęścić mąką ziemniaczaną i doprawić do smaku. W międzyczasie ugotować kluski śląskie w postaci niezbyt długich, grubych paluszków. Podawać z sosem paprykowym i wołowiną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    może byc smaczne
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="green"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="green">
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    Co to jest ciasto na kluski ???
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Ugotowane ziemniaki, przeciśnięte przez praskę i zagniecione z mąką ziemniaczaną...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    fajne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    lubie takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !