Sposób przygotowania

Udka kurczaka umyć,osuszyć i przekroić na pół.Podane składniki wymieszać ze sobą ,tworząc marynatę.Udka przełożyć do tej marynaty i dobrze przemieszać aby pokryły całość mięsa.Odłożyć na godzinkę do lodówki,aby się schłodziły.Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku ok 40 minut w temp.190 stopni.Co jakiś czas obracać,aby opiekły się równo z każdej strony.Podawać można z ryżem lub z pieczywem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kurczaki bardzo lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny!
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne polaczenie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawe ...i ten anyż.....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    może być ciekawy smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo aromatyczny
  • 4
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczny
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowity :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszny kurczak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda bardzo smacznie, nigdy nie dodawałam takich przypraw
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smacznie i aromatycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !