Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki, kroimy na pół. Wydrążamy środek , pozostawiając ok 0,5 cm sciankę
Ziemniaki kładziemy na grilla wydrążoną stroną w dół i grillujemy do powstania rumianych paseczków.
Następnie odwracamy skorupki i wkładamy w środek po troszeczku masła i oprószamy obficie solą.
Gdy masło się rozpuści , do skorupek wrzucamy pokrojoną w paski salami. Grillujemy ok 5min.
Po tym czasie dodajemy starkowany ser, czekamy aż się rozpuści i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    super pomysł na szybkie danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia56

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Świetlny pomysł na grilla, w końcu coś innego.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ja je poproszę!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !