Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane łódeczki z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser 1/2 szklanki
szczypior 1/2 pęczka
sól 1 szczypta
masło 20 g
ziemniaki ugotowane w mundurkach sztuka
salami 10 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane łódeczki z grilla

Ugotowane ziemniaki, kroimy na pół. Wydrążamy środek , pozostawiając ok 0,5 cm sciankę
Ziemniaki kładziemy na grilla wydrążoną stroną w dół i grillujemy do powstania rumianych paseczków.
Następnie odwracamy skorupki i wkładamy w środek po troszeczku masła i oprószamy obficie solą.
Gdy masło się rozpuści , do skorupek wrzucamy pokrojoną w paski salami. Grillujemy ok 5min.
Po tym czasie dodajemy starkowany ser, czekamy aż się rozpuści i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 15.01.2014 20:30
ja je poproszę!
plocia 05.10.2013 20:10
Świetlny pomysł na grilla, w końcu coś innego.
gosia56 07.01.2013 13:54
super
Karolcia12 02.03.2012 10:24
super pomysł na szybkie danie
msmariusz 01.03.2012 22:26
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak