Sposób przygotowania

Gdy mamy już przygotowane plińce. Przystępujemy do przygotowania pomoczki.
Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z rozgniecionym widelcem twarogiem. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i szkl śmietany. Posypujemy szczypiorkiem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na teflonowej patelni zaczynamy od smażenia boczku , wtedy wytopi nam się z niego tłuszczyk i nie musimy już lać oleju. Potem obsmażamy także szynkę.

Tak przygotowane plińce możemy jeść n a dwa sposoby, maczając lacki w pomoczce lub przekładając dwa placki plastrem szynki czy boczku i maczając w pomoczce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ależ nazwa (?) :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !