Sposób przygotowania

Mięso kroimy na 4 plastry i rozbijamy dokładnie tłuczkiem, doprawiamy je solą i pieprze kolorowym. Jajka wbijamy na talerz dodajemy 2 łyżki wody, doprawiamy solą i pieprzem i roztrzepujemy widelcem. W jajku maczamy dokładnie z każdej strony plastry mięsa, a następnie obtaczamy je w bułce tartej znajdującej się na osobnym talerzu. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Liście sałaty układamy na całym talerzu, na nich kładziemy usmażone kotlety. A na bocznych liściach kładziemy plastry pomidora posypane szczypiorkiem i doprawione sola i pieprzem kolorowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    lubię dobrze obpanierowane kotlety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !